Mi az üzembe helyezés?


A pénztárgépek forgalmazására és üzemeltetésére szigorú szabályok vonatkoznak, ezért a beszerzésük kicsit nehezebb feladat, mint a legtöbb műszaki cikk megvásárlása, ugyanakkor nem kell megijedni.
A pénztárgép üzembe helyezéshez a következő dokumentumokra van szükség:
  • cégnév
  • adószám
  • aláírási címpéldány, vagy a vállalkozói igazolvány
  • személyi igazolvány, jogosítvány, vagy útlevél
  • regisztrációs kód (Még nem halott róla ide kattintva mindent megtudhat)
Ha az előfizetői szerződést nem az köti meg, aki az aláírása a címpéldányon szerepel, akkor egy két tanús meghatalmazásra is szükség lesz.

Ha sikerült kiválasztani az önnek legmegfelelőbb pénztárgépet, akkor a következő lépés a pénztárgéphez tartozó mobil szerződés megkötése. Az Online pénztárgépek mobilhálózatokon keresztül kommunikálnak a NAV szervereivel, ezért kell mobil szerződést kötni.
Minden pénztárgép forgalmazó leszerződött egy mobil szolgáltatóval ezáltal az ön által választott pénztárgéphez tartozó mobilszolgáltatóval kell szerződést kötni.

Ezután kollégánk megszemélyesíti a pénztárgépet az öntől kapott regisztrációs kód alapján. Megszemélyesítés után rögzítjük a pénztárgép memóriájába az ÁFA köröket valamint azokat az egyedi programozásokat, amiket ön kért. Kitölti a gépnaplót valamint nálunk vásárolt pénztárgép esetén megmutatja a pénztárgép működését.
Érdemes minket választani, hiszen az üzembe helyezés után önnek már csak használni kell a pénztárgépet más teendője nincs.